Verslag: Signalen Community Meetup

Signalen is het open source initiatief van Nederlandse gemeenten voor het ontvangen en afhandelen van Meldingen (OR) en maandag 22 maart jl. hadden we de eerste community meetup van 2021. Met ruim 54 deelnemers van gemeenten en marktpartijen hebben we nieuwe stappen gezet om Signalen naar meer gemeenten in Nederland te kunnen brengen.

Nieuwe Signalen gemeenten

Na de centrale opening hebben de deelnemers zich verspreid over twee groepen. De eerste groep bestond, voornamelijk uit gemeenten die interesse hebben om Signalen te gaan gebruiken. Alle ins en outs van Signalen en samenwerken aan open source zijn aan bod gekomen. Acht gemeenten hebben na de meetup een gepersonaliseerde Signalen test omgeving in gebruik genomen om in alle rust te verkennen of Signalen goed past bij hun organisatie. De komende periode zullen we samen met hen ontdekken of zij permanent deel gaan nemen aan de Signalen beweging.

Samenwerking markt en overheid

In tweede groep hebben we een verkenning gedaan van de de samenwerking tussen markt en overheid. Het doel was hier om elkaar beter te leren kennen en te kijken hoe marktpartijen de Signalen community kunnen helpen bij het verder opschalen van Signalen en vice versa.

Volg de ontwikkelingen van Signalen!

Meer info en presentaties van de Community Meetup: