Roadmap

Heb je ideeën over de toekomstige ontwikkeling van Signalen of mis je bepaalde functionaliteit? Kijk op het feature request backlog.
Juli 2021

Roadmap 2e helft 2021 van Signalen

De roadmap van Signalen is vastgesteld door de product steering groep. Er wordt nu binnen community gekeken naar budget om deze ontwikkelingen te financieren. Lees hier meer over de roadmap 2021.

Maart 2021

Signalen in 's-Hertogenbosch

Signalen is begin maart in product genomen in de gemeente 's-Hertogenbosch.

2021

Opschalen

Opschalen van Signalen bij Nederlandse gemeenten.

Q4 2020

Klaar voor productie

Oplevering gemeente-neutrale versie Signalen-software. Signalen is klaar voor productie bij de gemeentelijke deelnemers uit de Kopgroep.

Sept 2020

Integrale roadmap

De start richting één integrale functionele roadmap. De roadmap laat zien waar Signalen heen gaat en bevat features die voor iedere gemeente waardevol zijn.

Sept 2020

Signalen as a Service

Uitwerken van de gemeentelijke eisen en wensen v.w.b. Beheer en ondersteuning op ‘Signalen-as-a-Service’.

Aug 2020

Eerste communitydag

Eerste Signalen Communitydag met de Kopgroep. Ook de gemeenten Den Haag, Utrecht en Haarlem zijn aanwezig als Signalen supporters.

April 2020

Kopgroep van start

De Kopgroep start met het aanpassen van de code in sprints van twee weken.

De Signalen-software die in Amsterdam is ontwikkeld bevatte allerlei specifieke Amsterdam variabelen waardoor de Signalen software niet onmiddellijk bruikbaar was voor andere gemeenten en overheden.

2 maart 2020

Kopgroep Signalen

‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Almere, VNG Realisatie vormen samen de Kopgroep, gefaciliteerd door de Foundation for Public Code met als doel om Signalen bruikbaar te maken voor andere gemeenten.

2020

Start initiatief

Start van het Signalen initiatief! Veel gemeenten in Nederland hebben interesse voor Signalen. Op basis van deze animo, start VNGr met het opschalen van Signalen.

2018

Start ontwikkeling SIA

Gemeente Amsterdam start de ontwikkeling van Signalen in Amsterdam (SIA) met de afdeling Dienstverlening en het Datalab. SIA is opensource en daarmee vrij bruikbaar voor anderen.