Roadmap

Heb je ideeën over de toekomstige ontwikkeling van Signalen of mis je bepaalde functionaliteit? Kijk op het feature request backlog.
2018

Start ontwikkeling SIA

Gemeente Amsterdam start de ontwikkeling van Signalen in Amsterdam (SIA) met de afdeling Dienstverlening en het Datalab. SIA is opensource en daarmee vrij bruikbaar voor anderen.

2020

Start initiatief

Start van het Signalen initiatief! Veel gemeenten in Nederland hebben interesse voor Signalen. Op basis van deze animo, start VNGr met het opschalen van Signalen.

2 maart 2020

Kopgroep Signalen

‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Almere, VNG Realisatie vormen samen de Kopgroep, gefaciliteerd door de Foundation for Public Code met als doel om Signalen bruikbaar te maken voor andere gemeenten.

April 2020

Kopgroep van start

De Kopgroep start met het aanpassen van de code in sprints van twee weken.

De Signalen-software die in Amsterdam is ontwikkeld bevatte allerlei specifieke Amsterdam variabelen waardoor de Signalen software niet onmiddellijk bruikbaar was voor andere gemeenten en overheden.

Aug 2020

Eerste communitydag

Eerste Signalen Communitydag met de Kopgroep. Ook de gemeenten Den Haag, Utrecht en Haarlem zijn aanwezig als Signalen supporters.

Sept 2020

Signalen as a Service

Uitwerken van de gemeentelijke eisen en wensen v.w.b. Beheer en ondersteuning op ‘Signalen-as-a-Service’.

Sept 2020

Integrale roadmap

De start richting één integrale functionele roadmap. De roadmap laat zien waar Signalen heen gaat en bevat features die voor iedere gemeente waardevol zijn.

Q4 2020

Klaar voor productie

Oplevering gemeente-neutrale versie Signalen-software. Signalen is klaar voor productie bij de gemeentelijke deelnemers uit de Kopgroep.

2021

Opschalen

Opschalen van Signalen bij Nederlandse gemeenten.